Author Archives: Laura Malingraux

Shiny Honeycomb

Final illuminate model; photography: Areti Nikolopoulou

Team: Laura Malingraux, Paula García, Victor Arranz, Oscar Miguelez.

This project is very complete, because it expires with practically all the requirements:

  1. A concrete urban place and use (YES)
  2. A recycled material sense of use (YES)
  3. A solid and geometric structure wich does not break up (YES)
  4. A three-dimensional expansion (NO)

Because of it, this project needs to evolution into a 3D expanding shape to be perfectly satisfactory.

First, there is an attempt to stick the silver trays with different nods to make the structure. But this way isn’t possible because the trays cannot be structural.

So that for, it’s needed to come back to the first structure, where the main piece remains since it is and develop the joint pieces, allowing up growing.

The final evolution of the project, is to change the geometrical and crude pieces shapes into more fluid and aesthetic. Also, the final material will be changed from wood into smoked plexiglass, to get a better fusion between the silver trays and the structure to get a magic and wonderfull game of lights.

The final object has achied a really beautifull design perfectly melted with a functional structure.

Equipo: Laura Malingraux, Paula García, Victor Arranz, Oscar Miguelez.

Este proyecto es muy completo ya que cumple con prácticamente todos los requisitos:

  1. Un uso y emplazamiento urbano concreto (SÍ)
  2. Un uso razonado del material reciclado elegido (SÍ)
  3. Una sólida y geométrica estructura que se aguante por sí misma y no parta (SÍ)
  4. Una expansión tridimensonal (NO)

Debido a esto, este proyecto necesita una evolución hacia una forma de expansión tridimensional en el espacio, para ser perfectamente satisfactorio.

Primero, existe un intento de unión de las bandejas de aluminio con diferentes nodos para hacer la estructura. Pero este camino no es posible, ya que las bandejas no pueden ser estructurales.

Por esta razón, se vuelve a la primera estructura donde la pieza principal se queda tal como está y se desarrollan las piezas de junta, para que puedan permitir el crecimiento hacia arriba.

La evolución final del proyecto, es la de cambiar las geométricas y toscas formas de las piezas en unas más fluidas y estéticas. También, el material final se cambia, la estructura de madera pasará a ser de metacrilato ahumado para obtener una mejor fusión entre las bandejas de aluminio y la estructura consiguiendo un mágico y maravilloso juego de luces.

El objeto final ha alcanzado un diseño verdaderamente bonito, perfectamente mezclado con una estructura funcional.

Project Sketch

Final model detail; photography: Victor Arranz

Final Model; photography: Areti Nikolopoulou

Advertisements

Shiny Honeycomb/Idea

1:1 Model; photo: Laura Malingraux

Team: Laura Malingraux, Paula García

This project is based on the reflecting capacity of the recycled material. After a lot of attempts of module and piece designs, a bi-dimensional structure that follows the characteristic hexagonal shape of a honeycomb is chosen on the purpose to be hanged below tree branches. This structure will be illuminate with little ecological energy-efficient light bulbs, and the recycled silver trays will multiply and reflect this light.

The structure is made of three pieces: the most important one has the shape of a positive isometric coordinate axis (three 120 degrees angles) where we put 5 aluminum trays and a hollow to place one light bulb, and two other ones used to join the main pieces. To secure the union of the trays to the main pieces, these should have a cut in the middle of the base to put a security fourth piece. To hang up the structure to the trees, we use the installation electric wire.

This object is supposed to be used to create a “cool” and different atmosphere which merges perfectly with Santa Ana’s Square life.

 

Equipo: Laura Malingraux, Paula García

El proyecto está basado en la capacidad reflectante y flexible del material reciclado elegido. Después de múltiples intentos de diseño de módulos y piezas, se ha elegido una estructura bidimensional que sigue el característico patrón hexagonal de un panal de abeja que se cuelga de las ramas de los árboles. La estructura se ilumina con pequeñas bombillas ecológicas de bajo consumo, y las bandejas de aluminio multiplican y reflejan la luz.

La estructura se compone de tres piezas: la más importante tiene la forma de los ejes de coordenadas isométricas positivos (tres ángulos de 120 grados) donde se sitúan 5 bandejas y un agujero donde se encaja la bombilla; y otras dos piezas cuya utilidad es meramente de unión. Para asegurar la unión de las bandejas a la pieza principal, éstas den tener un corte en el dentro geométrico de su base y donde se encajar una cuarta pieza. Tara colgar la estructura a los árboles, se utiliza el cable de instalación eléctrica.

Este la utilidad de este objeto es la creación de un ambiente y una atmosfera “cool” y diferente que se fusiona perfectamente con la vida de la Plaza de Santa Ana.

Project Sketch

Project Sketch

First module and first pieces; photography: Silvia Sáez

Joint Detail; Picture: Laura Malingraux

Top reticle view; picture: Laura Malingraux

Model detail; photography: Laura Malingraux